Schimb și returnare


Atenție! În conformitate cu Hotărîrea Guvernului Republicii Moldova nr.1465 din 08.12.2003 lenjerie de corp și ciorăpărie sunt incluse în "Lista produselor nealimentare de calitate corespunzătoare" ce nu pot fi înlocuite cu un produs similar.

Respectarea legii nu este absurdă, dacă luăm în considerare cerințele de igienă și de bun simț elementar. Restricţii severe au ca scop protecţia drepturilor consumătorilor. Pentru că lenjerie de corp este folosită doar pentru uz personal!

Acte normative care reglementează returnarea și schimbarea produselor în Magazinul Online. 

Activitatea magazinului online Invito.md în ceea ce priveşte returnarea și schimbarea produselor ce nu pot fi înlocuite cu un produs similar reglementează în conformitate cu reguli şi reglementări conform Legea RM Nr. 105 din 13.03.2003 cu privire la protecţia drepturilor consumatorilor - Anexa nr. 2 la Hotărîrea Guvernului nr. 1465 din 8 decembrie 2003 «Lista produselor nealimentare de calitate corespunzătoare ce nu pot fi înlocuite cu un produs similar».


Returnarea sau schimbarea produselor nealimentare de calitate corespunzătoare 

Astfel, conform listei, nu pot fi returnate sau schimbate următoarele categorii de produse nealimentare de calitate corespunzătoare:

  1. Articole de bijuterie (articole din metale preţioase, pietre scumpe, din metale preţioase şi montate cu pietre semipreţioase şi sintetice, pietre preţioase şlefuite). 

2. Confecţii şi articole din tricot (articole de lenjerie de corp, lenjerie de pat, articole de ciorăpărie). 

3. Articole de igienă individuală (periuţe de dinţi, piepteni, agrafe, bigudiuri, pensete, aparate de ras manuale sau electrice şi alte articole destinate pentru îngrijirea corpului). 

4. Articole de parfumerie şi cosmetică. 

5. Mărfuri textile (ţesături din bumbac şi tip bumbac, in şi tip in, lînă şi tip lînă, mătase şi tip mătase, panglici, bandă de bordură etc.). 

6. Cabluri (conducte electrice, cabluri, şnururi). 

7. Materiale de construcţie şi de finisare, alte mărfuri comercializate la metraj (linoleum, peliculă, mochetă etc.). 

8. Produse şi materiale din mase polimerice ce au contact cu produsele alimentare, inclusiv cele jetabile (veselă şi accesorii pentru servitul mesei şi bucătărie, ambalaje, articole pentru păstrarea şi transportarea alimentelor (canistre, bidoane, butelii, butoaie). 

9. Produse chimice de uz casnic, pesticide şi preparate agrochimice. 

10. Mobilă de menire socială (garnituri şi seturi). 

11. Autoturisme şi articole moto-velo, remorci şi agregate, mijloace mobile pentru mica mecanizare a lucrărilor agricole, nave pentru plimbări şi alte mijloace de transport naval de menire socială. 

12. Mărfuri tehnice complexe de uz casnic pentru care sînt stabilite termene de garanţie (aparate electrocasnice, aparate radioelectronice, aparate de calcul şi multiplicare, articole foto-chino, aparate de telefon (fixe şi mobile) şi de faximil, instrumente muzicale electrice, echipamente şi utilaje ce funcţionează cu gaze şi dispozitivele acestora). 

13. Articole pentru profilaxia şi tratamentul unor boli în condiţii de domiciliu (articole pentru ocrotirea sănătăţii publice şi igienă din metal, cauciuc, textile şi alte materiale, instrumente, dispozitive şi aparate medicale, remedii pentru igiena cavităţii bucale, lentile pentru ochelari, articole pentru îngrijirea copiilor, preparate farmaceutice). 

14. Jucării.


Returnarea și schimbarea produselor nealimentare de calitate necorespunzătoare

Returnarea are loc numai în cazul unei greşeli din partea magazinului online Invito.md. Produsele pot fi returnate în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea comenzii.

Motivele returnării pot fi următoarele:

- comandă incorectă sau necorespunzătoare;

- un defect al produsului.

În cazul în care comanda de asamblare este incorectă sau are un defect, vânzătorul plăteşte costul de transport retur al produsului. Returnarea banilor cumpărătorului se efectuează în termen de 3 zile calendaristice.

Vă rugăm să rețineți că produsul pot fi primit înapoi numai în setul complet, cu toate ambalajele și etichetele, în stare nepurtată și neutilizată. Trebuie sa aveţi cecul de cumpărare, iar produsul returnat trebuie să fie în aceeaşi stare în care a fost livrat - fără defecte și deteriorări mecanice, produsul trebuie sa fie in aceeași conditie astfel încât vânzătorul ar putea să-l întoarcă în comerț.